Veelgestelde vragen

Wat betekenen alle termen?

Er worden in de wereld van de LED verlichting een hoop lastige termen gebruikt. Hieronder vindt u een klein overzicht van de meestgebruikte en moeilijkste termen en een korte uitleg.

Kelvin

Met kelvin word de kleurtemperatuur aangegeven van de verlichting. Hoe hoger het getal, hoe witter het licht is. 2500 is een zeer gelig, warm licht, terwijl 3000 een normaal warm wit licht geeft en hoger kan licht zelfs blauwig worden.

 

Op welke manieren kan ik bij jullie betalen?

U kunt bij ons betalen via iDeal of bankoverschrijving. Voor grote zakelijke klanten is het mogelijk om op factuur te werken. Als u kiest voor bankoverschrijving kan het zijn dat uw producten wat langer op zich laten wachten. Wij moeten dan eerst bij de bank verifiëren of de betaling succesvol voltooid is voor wij de producten naar u kunnen opsturen.

Hebben jullie een fysieke winkel?

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij een fysieke winkel hebben. Deze hebben wij helaas niet. Ledjekopen is een bedrijf wat puur via internet verkoopt. Ons magazijn is gevestigd in Heerenveen, en zodra u iets besteld dan word dit netjes via de post naar u toegestuurd.

Wat zijn jullie garantievoorwaarden?

U krijgt bij Ledjekopen altijd standaard 2 jaar garantie. Mocht u een defect hebben of mocht er een verkeerde levering hebben plaatsgevonden dan kunt u dit altijd bij ons aangeven. Wij zullen dan ons best doen om het bestelde artikel zo snel mogelijk voor u te vervangen voor een nieuw exemplaar. U dient hiervoor wel contact met ons op te nemen, wij zullen u dan verder door de procedure heen helpen.

Bespaar ik met LED lampen?

Jazeker, door gebruik te maken van LED lampen bespaart u flink op uw energierekening. Dit komt doordat LED lampen een vele malen lager wattage hebben dan halogeenlampen, gloeilampen of TL-balken. Door dit lagere wattage verbruiken ze veel minder stroom terwijl ze toch dezelfde lichtsterkte geven. Daarnaast verbruikt een dimbare LED lamp voor de helft van het licht ook de helft van de stroom. Bij een halogeen of gloeilamp gebruikt deze voor de helft van het licht vaak nog 80-90% van het vermogen.

Waarom zijn LED lampen duurder?

De aanschaf van een LED lamp ligt wat hoger dan van een traditionele lamp. De prijzen van LED lampen zijn de laatste jaren echter flink gedaald. LED lampen zitten wat ingewikkelder in elkaar, en worden vaak nog voor een deel met de hand in elkaar gezet, dit zorgt voor iets hogere aanschafkosten. De meeste LED lampen hebben zich binnen een jaar al terugverdiend, en met een levensduur van 25.000 tot 50.000 branduren blijft u zeker nog een aantal jaren besparen.

Kan ik mijn huidige lampen zo wisselen voor LED lampen?

Het meerendeel van de LED lampen kunt u direct omruilen met uw huidige lampen. Er word bij de fabricage vaak rekening gehouden dat de afmetingen zo veel mogelijk overeen komen met de bestaande lampen. Dit noemt men retrofit. Let u wel goed op als u een LED lamp in een bestaande lamp wil plaatsen of deze ook daadwerkelijk past. Twijfelt u? Dan kunt u ons altijd om hulp vragen via info@ledjekopen.nl.

*) Bij het vervangen van TL-lampen voor TL-LED lampen moet de starter verwijderd worden en wellicht de VSA worden ontkoppeld.